Vols conèixer de prop le abelles?

El Dia Mundial de les Abelles ens ha recordat la importància d’aquests insectes, no només per tot allò que ens donen (mel, cera, pol·len, pròpolis i gelea reial) sinó perquè són fonamentals per al manteniment del nostre ecosistema. 

Actualment les abelles pateixen moltes agressions a causa de l’ús indiscriminat de pesticides. Tot això es tradueix en el que s’ha batejat com col·lapse de colònies, el qual està produint una important disminució en el nombre d’abelles (i altres pol·linitzadors) arreu del món.

En aquesta situació, les ciutats i pobles esdevenen ¨oasi¨per a les abelles, i això explica la importància de posar flors a tots els carrers i parcs de la ciutat, a totes les finestres, balcons, terrasses, cobertes i jardins. Si ho fem així i podem assegurar estacions de pol·len als pobles i ciutats (com si fossin benzineres), les abelles podran tenir el seu refugi i trobar menjar i beure, i a canvi elles mantindran la presència vital de la flora espontània. No cal dir que no podem utilitzar cap pesticida.

I recordeu: si les abelles desapareguessin, també desapareixerien moltíssimes plantes i, tot seguit, moltes espècies animals, incloent-hi la humana. 

Des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament ens adrecen dues propostes lúdiques per conèixer millor aquests éssers meravellosos

En primer lloc, podem jugar amb aquest divertit Doodle dedicat a les abelles

I en segon lloc, els més petits gaudiran d’aquest conte que ens descobreix secrets ocults d’aquests animals

Organitza Ajuntament de Sant Boi