Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

4t Bioblitz Metropolità. Ciència ciutadana

Dissabte 22 de maig, 08.00h - Diumenge 23 de maig, 17.00h

|Esdeveniment recurrent (Veure tots)

One event on 23 de maig de 2021 at 08.00h

El Bioblitz és una activitat de ciència ciutadana amb l’objectiu principal de fer un recompte d’espècies i obtenir una imatge de la biodiversitat al territori metropolità.

Conèixer la biodiversitat d’aquests espais i la seva importància en el funcionament correcte dels ecosistemes és imprescindible pel control dels organismes patògens, el cas de la pandèmia que avui ens afecta és un bon exemple.

Com a novetat i responen a la bona acollida del format virtual de la darrera edició, combinarà la participació en les xarxes socials amb les activitats presencials adaptades a les mesures de prevenció de la Covid-19.

Com participar?

1  Jugateques ambientals dels parcs i platges metropolitans. En el cas, de Sant Boi, al parc de la Muntanyeta. Totes les propostes presencials estaran adaptades a les mesures de prevenció de la Covid-19. S’obsequiarà a totes les famílies assistents amb el pòster de les papallones diürnes metropolitanes.

2  Els dies 22 i 23 de maig publiqueu a les xarxes socials fotografies de detall, amb resolució, en color i sense filtres de la fauna i flora observada als parcs i platges. Poden ser tota mena d’organismes: ocells, insectes com ara papallones, escarabats, abelles i vespes, aràcnids, rèptils, amfibis, peixos, arbres, flors, etc. Per poder identificar l’espècie és important que es mostrin totes les parts del cos de l’ésser viu. En cas que es tracti d’una planta serà necessari el detall de la seva tija o tronc, fulla, flor, fruit si en té. Etiqueteu en la publicació el perfil @ParcsplatgesAMB o @parcsplatgesamb i fes servir el hashtag #BioblitzMetropolità21

Amb els resultats obtinguts, s’elaborarà un cens de biodiversitat dels parcs i les platges metropolitans. El Bioblitz metropolità forma part del Pla de millora de la biodiversitat de l’AMB, un projecte que recopila un total de 48 actuacions als parcs i a les platges metropolitans.

Més informació

Detalls

Inici:
Dissabte 22 de maig, 08.00h
Finalització:
Diumenge 23 de maig, 17.00h
Opcions preu:
Gratuít
Categories d'Esdeveniment:
,
Web:
https://www.amb.cat/web/territori/actualitat/campanyes/bioblitz-metropolita

Organitzador

AMB