Exposicions

Memòria democràtica a Tarragona. Un passat per a no oblidar.

Del 7 d’abril al 27 de maig

En el marc del 80è aniversari de la Batalla de l’Ebre, aquesta exposició té un caràcter transversal i recull els processos repressius desenvolupats pel règim franquista, des del seu començament.

Els noms de Sant Boi

Del 2 de desembre de 2018 al  28 d’abril de 2019

En aquesta exposició el Museu de Sant Boi de Llobregat vol mostrar una compilació de documents i materials de primera magnitud (pròpies i d’altri) pertanyents a diverses èpoques que ens indiquen l’evolució del nom de la nostra població al llarg de les centúries. A més, aquesta mostra ens endinsa en el perquè, el com i el quan de cadascun dels apel·latius.

Més informació  www.museusantboi.cat

Cuida’t les dents

Del 25 d’abril al 8 de maig

Per sensibilitzar els nens i les nenes sobre la importància que té la salut bucodental, així com informar de les conseqüències que es poden patir si no se segueixen els consells que els recomanen.

Nocturna i Ubex

Del 15 d’abril al 21 de maig

 

Exposició de fotografies de capvespre, hora blava i fotografia nocturna.

Batxillerat Artístic

Del 26 de març al 23 d’abril

Treballs de l’alumnat de Batxillerat Artísitc INS Campls Blancs.

Hègira

Del 21 de març al 25 d’abril

Del fotoperiodista Joakim M. Vila.
A través de retrats i escenes quotidianes, Joakim M. Vila vol mostrar la realitat de les  persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa per buscar una vida millor a Europa.
L’”hègira” que mostra l’exposició inclou imatges en diversos escenaris de l’Iraq, Kurdistan, Líban, Grècia, Sèrbia, Hongria, Alemanya, França i Espanya en el moment en què la Unió Europea i Turquia signen l’acord per bloquejar el flux de migrants des del Mediterrani oriental cap a Europa on s’habiliten tanques i murs per contenir-lo i limitar-ne l’entrada. Així mateix, i des d’una perspectiva global del drama dels conflictes i la migració no voluntària, Vila mostra la crisi humanitària i els camps de desplaçats per la guerra a la República Democràtica del Congo.

La práctica de la pintura

Fins el 20 d’abril

A càrrec d’Álex González.

L’obra d’aquest artista és una pintura de síntesi i suposa una profunda reflexió estètica sobre els camins de l’art i l’evolució històrica de la pintura.

Cosmos. Art alienígena

Del 16 de març al 27 de juliol

Una proposta d’art contemporani adreçada als infants, que ens parla de com el Cosmos ens afecta i determina com a persones. Posa especial atenció al paper que moltes dones van tenir en el seu descobriment foren silenciades i invisibilitzades, com en tants altres camps de la ciència.

Cosmos és la segona producció del CCCA dedicada als infants. Una proposta on podreu veure 250 aliens fets pels alumnes de les escoles de Sant Boi. La mostra ha comptat amb la col·laboració de Jaume Plensa, Robert Llimós o Eulàlia Valldosera, entre altres artistes.

ARStronomia

Fins el 30 d’abril

Exposició de retrats originals de 18 dones de la ciència universals. Són les pintures originals fetes amb tècniques a l’aigua d’Alfredo Segarra, il·lustrador santboià, de les dones científiques que han estat protagonistes de la instal·lació en realitat augmentada “Visibilitzart” que es pot veure a l’exposició Cosmos, Art Alienígena, de Can Castells Centre d’Art (CCCA)

Hic situs est (Aquí descansa)

De l’ 1 de gener al 31 de desembre

Creences i rituals funeraris a l’antiga Roma.
La incògnita que la mort representa ha estat una de les majors preocupacions de les cultures del planeta i la cultura romana no era pas una excepció. L’exposició Hic situs est (Aquí descansa) vol apropar al públic l’altra cara de la societat romana, una molt més mística i supersticiosa. A la mostra anem veient la successió d’etapes que tant el difunt com els seus familiars havien de passar correctament fins a arribar a la necròpolis, la ciutat dels morts. A través d’un recorregut ple de fantasmes, supersticions i d’una gran varietat d’elements arqueològics veiem de quina manera es van enterrar els romans que habitaven Sant Boi i coneixem l’últim gran descobriment, un esclau romà que hem batejat amb el nom de Tideo.