Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tertúlies Santboianes. “75è aniversari de la declaració Universal dels Drets Humans “La protecció dels drets humans és una realitat o una quimera?

Dijous 23 de novembre , 19.00h

Continuem amb la programació de la vuitena temporada de tertúlies. El proper dia 10 de desembre és el Dia Internacional dels Drets Humans i enguany celebrem el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Una fita històrica assolida després de la Segona Guerra Mundial i del desastre humanitari que va representar. Amb aquesta perspectiva podem valorar avui si realment va ser un pas important, els antecedents d’aquesta Declaració i els drets individuals, socials i col·lectius que protegeix.

En parlarem amb el Xavier Badia i Cardús, llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Va ser coordinador del Programa per a la creació del l’Institut Internacional per la Pau, de la Generalitat de Catalunya i també Director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. És membre d’Amnistia Internacional, de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i de Justícia i Pau de Barcelona. És militant de l’ACO (Acció Catòlica Obrera). Com a membre de Justícia i Pau, coordina els voluntaris penitenciaris d’aquesta entitat. És coautor del llibre “Sortir de la presó: una aventura incerta”, editat per Icària (Barcelona, juliol de 2020). Amb en Xavier Badia posarem de manifest els mecanismes de protecció d’aquests Drets Humans davant de les dificultats d’una governança mundial. Com actuen els tribunals internacionals dels Drets Humans davant de la seva vulneració, la mobilització social i la institucionalització de la protecció d’aquests Drets, per avançar realment cap una veritable cultura de la PAU.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer Baldiri Aleu, 6
Sant Boi de Llobregat,Barcelona08830
+ Mapa de Google
936 30 97 60
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: