Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Actes del 2021

Dissabte 1 de gener Tot el dia

Resum de les activitats més importants de l’any 2021

FEBRER

Sis escoles de Sant Boi van participar durant el mes de febrer en la VI Marató de l’Energia. La iniciativa tenia com a objectiu sensibilitzar alumnes, docents i personal dels centres educatius per canviar hàbits en l’ús i el consum de l’energia. L’estalvi econòmic generat es va destinar a accions per combatre la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

MARÇ

Per celebrar el Dia Internacional de les Dones, entre altres activitats (consultar el programa en .PDF) l’Ajuntament de Sant Boi va convidar a la ciutadania a publicar a la xarxa social Instagram (amb el hashtag #LaMevaReferent) fotografies, vídeos, cites o gestes de les seves dones referents.
Aquesta campanya volia visibilitzar dones anònimes o conegudes que han estat importants per haver deixat una empremta personal o professional a les vides d’altres persones.

ABRIL

Exposició “Can Dubler: memòries de seda i texton”
El Museu de Sant Boi va fer una crida per recuperar la memòria històrica de la fàbrica tèxtil Can Dubler.
La fàbrica tèxtil Manufacturas Españolas Dubler va ser un gran motor de la vida econòmica i social de Sant Boi durant més de 50 anys. El Museu de Sant Boi va fet una crida a la ciutadania per recollir testimonis i materials que van permetre recuperar la memòria històrica d’aquesta indústria emblemàtica, que estava situada al costat del barri de Casablanca. Tot plegat quedarà recollit a la futura exposició “Can Dubler: memòries de seda i texton”.

Llibre i exposició de Michel Reynard en el marc del centenari de la Unió Esportiva Santboiana
El 22 d’abril es va presentar a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer el llibre “Michel Reynard, una vida de compromís. Del rugbi a la deportació”, de la doctora en Història Rosa Toran . El volum recull la biografia del jugador de rugbi d’origen francès, principal col·laborador de Baldiri Aleu en la introducció de l’esport de la pilota ovalada a Catalunya. En paral·lel, es vapresenta l’exposició del mateix nom amb dibuixos de la il·lustradora santboiana Raquel Gu. (Conculta el programa)

MAIG

Enguany, sí. Sant Boi recupera la Festa Major

Del 19 al 23 de maig Sant Boi va tornar a gaudir la Festa Major (Consulta el programa) . Va ser una edició especial. Adaptada als protocols de la Covid-19 per amb la intenció de recuperar una part de l’esperit lúdic i festiu de la gran festa de la ciutat. En aquesta ocasió el pregó va anar a càrrec de persones treballadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu amb l’objectiu de fer un homenatge merescut a totes les persones vinculades al sector sanitari de Sant Boi i valorar, així, l’esforç i el treball en aquest temps de pandèmia.
La imatge del cartell de la Festa Major 2021 és obra de la il·lustradora santboiana Natàlia Vázquez. La peça ha volgut plasmar el caràcter integrador de la festa i el fet que la programació recorri escenaris de tota la ciutat.

Galeria d’imatges

JUNY

Les noves piscines d’estiu de Sant Boi obren les portes al parc metropolità de La Muntanyeta

Les noves piscines d’estiu de La Muntanyeta van obrir les portes al públic. Conformen un gran complex per a l’oci familiar que dona resposta a una aspiració històrica de la ciutadania. Situades en un punt cèntric de Sant Boi, envoltades d’equipaments esportius i culturals, formen part d’un entorn de gran valor paisatgístic al bell mig del parc metropolità de La Muntanyeta. Són també un símbol del procés de transformació iniciat a l’espai públic de Sant Boi.

Galeria d’imatges

https://piscineslamuntanyeta.cat/

AGOST

L’Aplec de Sant Ramon va tancar la temporada d’estiu a la ciutat

El diumenge 5 de setembre es va celebrar la 84 edició de l’Aplec de Sant Ramon, tot i que en un format més reduït a causa de la situació sanitària. El tradicional pregó de l’Aplec va anar a càrrec de representants dels CAP de Sant Boi, en homenatge a la gran labor duta a terme durant el temps pandèmia. La trobada posa, tradicionalment, el punt final a la temporada d’estiu a la ciutat.

Galeria d’imatges

SETEMBRE

Sant Boi va convidar a l’ofrena floral de la Diada les principals institucions catalanes i els ajuntaments del Baix Llobregat

(Galeria d’imatges)

32è Festival Altaveu

L’Altaveu 2021 en aquest edició va apostar per un format íntim i proper i una programació diversa amb important presència d’artistes femenines.

Galeria d’imatges
https://festivalaltaveu.cat/

La Milla del Comerç

El dia 25 de setembre, es va celebrar la Milla del Comerç de Sant Boi, una cursa esportiva que ha combinat esport i activitat comercial com a símbol de reactivació de la vida comunitària a l’espai públic. 230 persones van participat en la prova en mig d’un ambient festiu als carrers de l’eix cívic i comercial de la ciutat.

Galeria de fotos

Barrejant 21: Les persones i els seus drets, primer
La 26a edició del Barrejant (Consultar la programació)va tenir com a eixos vertebradors la igualtat de gènere, el treball digne i la reducció de les desigualtats. Amb el lema “Les persones i els seus drets, primer”, al llarg d’una setmana es va recordar la importància de la defensa dels drets humans i dels objectius de desenvolupament sostenible per transformar el món. Les activitats van ser fonamentalment presencials, amb reserva prèvia i adaptades a la situació sanitària.

Galeria d’imatges

OCTUBRE

CulturaMENT: una quinzena d’activitats artístiques i culturals al servei de la salut mental
Sant Boi és un dels dotze municipis que va participar a la quinzena d’activitats CulturaMENT, organitzada per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament. Era una prova pilot que s’adreçava a les persones grans afectades per demències com l’Alzheimer en un estadi inicial. L’objectiu és millorar-ne l’estat anímic i les capacitats cognitives. (Programa d’activitats)

NOVEMBRE

La ciutat torna a acollir la 4a Fira lúdica i de col·leccionisme Playmobil
Diorames fets amb les figures i els escenaris dels famosos ‘clicks’. Tallers familiars de karts, xapes i tir amb arc. Punts de venda de la popular joguina de Playmobil. Aquests són alguns dels atractius de la 4a Fira lúdica i de col·leccionisme Playmobil, que es va celebrar els dies 20 i 21 de novembre al poliesportiu La Parellada.

(Galeria d’imatges)

25-N: Sant Boi va convidar a la ciutadania a sumar-se a la campanya ‘Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes’
Per commemorar el 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament de Sant Boi convida la ciutadania a sumar-se a la campanya ‘Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes’. Com l’any passat, es proposa penjar un domàs (peça de tela) amb el lema de la campanya als balcons i les finestres i publicar fotos amb aquest lema a les xarxes socials. L’objectiu és donar la màxima visibilitat a un problema social molt greu que la pandèmia ha intensificat. (Consulta el programa d’activitats)

DESEMBRE

Fira de la Puríssima
Els dies 6, 7 i 8 de desembre la Fira de la Puríssima va tornar als carrers de la ciutat, però mantenint la prudència

El cartell d’aquesta 75a Fira de la Puríssima és una obra conjunta de dos dissenyadors gràfics de la ciutat. Iván Castro, especialista en cal·ligrafia i lettering, és l’autor de la tipografia, mentre que les il·lustracions han estat a càrrec d’Eva Sanz, coneguda com a ‘Lady Eve’

Galeria d’imatges


NADAL. La cavalcada de Reis de Sant Boi tornarà a desfilar pels carrers de la ciutat
El dimecres 5 de gener del 2022 va arribar la nit més màgica de l’any. Els Reis Mags de l’Orient van estar a Sant Boi per portar els millors desitjos, dibuixar somriures i omplir d’alegria i d’il·lusió els nens i les nenes i les seves famílies. La cavalcada va desfilar pels carrers de la ciutat i les carrosses engalanades convidaran a gaudir de personatges de mons imaginaris i fantàstics. La comitiva sortirà a les 17 hores del parc de la Muntanyeta. Per evitar aglomeracions intenses, no hi haurà espectacle de benvinguda i no es llançaran caramels des de les carrosses en cap tram del recorregut.

Campament Reial