Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Març, mes de la Carxofa

Dimecres 1 de març Diumenge 2 d'abril

Sant Boi celebra durant tot març el Mes de la Carxofa. Menús gastronòmics, una ruta de tapes, vermuts musicals i altres activitats lúdiques conformen una àmplia programació amb el fruit per excel·lència del camp santboià com a protagonista. La gran novetat d’aquesta edició és el retorn de la Carxofada, una de les activitats més populars de la ciutat, després del parèntesi de la pandèmia.

Serà tot un mes ple de propostes per donar a conèixer la flor d’hivern, producte estrella de l’agricultura de Sant Boi i símbol de la ciutat vinculat a l’aposta per l’alimentació saludable i de proximitat, la gastronomia de qualitat i l’agricultura sostenible.

CARXOFADA 

Torna la Carxofada

La cita més esperada serà una nova edició de la Carxofada, la gran festa gastronòmica que torna després de tres anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia (el 2020 va ser la primera activitat cancel·lada per aquest motiu a la ciutat). La Carxofada 2023 tindrà lloc el diumenge 2 d’abril a la plaça de l’Ajuntament i la rambla de Rafael Casanova amb un dinar de degustació elaborat per restaurants locals i activitats al llarg de la jornada (‘showcookings’, tallers, puntaires, música en directe, venda de carxofes…).

CARXOTAPA 

Del 9 de març al 9 d’abril s’organitza la PRIMERA RUTA DE TAPES DE SANT BOI, anomenada CARXOTAPA, on 14 establiments de Sant Boi oferirant al preu de 3 euros una tapa de carxofa acompanyada d’una beguda.

Els 14 establiments que participen a la ruta són:

1. 1331 Bar 
2. Bar el camí
3. Bar Paterna
4. Frankfurt Nuris 
5. Frankfurt Ramos 
6. Hotel El Castell 
7. La llar del Mercat 
8. La nova avinguda 
9. Las tapas de Sant Boi 
10. PJ Belmonte 
11. El racó d’Andri 
12. Restaurante La Trocha 
13. Rico Rico Vermuteria
14. Simple Brunch 

A més es lliurarà un passaport carxofer, on per cada 4 segells que omplin de consumició de tapa carxofera amb beguda, entraran en el sorteig de 3 lots de productes del Parc Agrari. El sorteig d’aquests 3 lots es realitzarà els dies posteriors a la finalització de la ruta amb col·laboració de Sant Boi Comerç. 

Millor tapa carxofera: 

També es farà un concurs entre els 14 establiments per escollir la millor tapa de la ruta. Els participants que degustin les tapes podran votar l’establiment amb la millor tapa en el mateix passaport. A l’establiment guanyador se li otorgarà un diploma amb la distinció. 

Aquesta oferta gastronòmica es suma a la ja tradicional oferta de menú carxofer CARXOMENÚ, que compta amb la participació de 13 restaurants de la nostra ciutat.

Durant el mes de març, els caps de setmana 11/12, 18/19 i 25/26, s’organitzaran activitat al voltant de la Cooperativa Agrària Santboiana, amb l’objectiu d’apropar el Parc Agrari i els seus productes als visitants.

CARXOMENÚ

Com ja és tradició durant el mes de la carxofa, 13 restaurants amplien l’oferta gastronòmica de carxofa amb plats i menús carxofers!
T’hi animes?
Vols saber els plats i menús de cada setmana? consulta cada establiment i fes-hi una reserva.

ALTRES ACTIVITATS

Els dissabtes del mes de març, la Cooperativa Agrària Santboiana tindrà parada al Mercat Ambulant de la Muntanyeta, on es podran adquirir carxofes de Sant Boi.

CARXOKIDS


Com a noves activitats, durant el mes de març, els caps de setmana 11/12, 18/19 i 25/26, s’organitzaran activitat al voltant de la Cooperativa Agrària Santboiana, amb l’objectiu d’apropar el Parc Agrari i els seus productes als visitants.
Així doncs durant els dissabtes i diumenges esmentats es faran tallers i activitats familiars al camp situat davant de la Cooperativa Agrària Santboiana.
L’horari d’aquestes activitats familiars serà de 10.30h a 13.30h. L’últim accés serà a les 13h.
Aquesta activitat tindrà un preu de 2 € per persona, i els tiquets es podran adquirir a l’Agrobotiga de la Cooperativa Agrària Santboiana, o a la parada que tindran al mercat ambulant els dissabtes al matí.

CARXOSOUND. Vermuts musicals
Els diumenges 12,19 i 26 de març, es faran vermuts musicals a l’esplanada de la Cooperativa Agrària. De 12h a 13.30h, es podrà gaudir de la millor cervesa de carxofa i préssec de Sant Boi, així com d’altres begudes, amenitzat amb música en directe.
Les actuacions musicals previstes són:

  • Diumenge 12: IDK + DJ Pacatacata
  • Diumenge 19: CARICIAS
  • Diumenge 26: XAVI FLORES

CONCERT JOVE Carxofada
El 31 de març a les 21.30h tindrà lloc el concert jove de la mà de Marina Reche i Xavibo a Can Massallera.
A les 21.30h serà el torn de l’artista emergent dins del gènere del pop, l’electrònica i el R&B, Marina Reche i a les 22.45h, el cantant i compositor  mallorquí, Xavibo ens farà enlairar-nos amb la seva música urbana, que es caracteritza per una barreja d’estils musicals com el hip-hop, el rap, el trap o el folk.

Carxofada a les escoles
És una activitat oberta a totes les escoles, Centres Oberts i Esplais que es durà a terme entre els mesos de març i abril. Amb aquesa activitat l’alumnat podrà sensibilitzar-se amb aquest vegetal de proximitat a través de:
* Showcooking amb la Nutricionista Cristina Viader als alumnes de 6è, i els ensenya a preparar dues receptes amb carxofes, i els lliura un receptari.
* Díptic informatiu elaborat per la Dietista Sara Llobera, on s’explica la història de la carxofa, propietats, beneficis, marcant que és un sostenible, de temporada i de proximitat, etc.
* Una carxofeta de cartolina cedides per Comerç a cada alumne que hi participa.

Si esteu interessats en realitzar aquesta activitat podeu enviar un correu a: jmemeses@santboi.cat o bé cbarrachina@santboi.cat