Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Inauguració exposició “Modernisme a Sant Boi. Formes i colors per a una arquitectura moderna: el trencadís”

6 d'octubre de 2023 , 19.00h

Quan el Modernisme ja estava consolidat i a Catalunya s’havia assolit una arquitectura moderna amb identitat pròpia, l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch va afirmar que s’havia aconseguit un art modern que partia del nostre art tradicional i s’adaptava a l’esperit nacional i les necessitats del dia. Un dels aspectes més singulars de la nostra arquitectura modernista va ser l’aparició del trencadís, una mena de mosaic format per trossos irregulars de ceràmica, marbre i/o vidre, que formava dissenys abstractes i s’aplicava com a revestiment d’elements arquitectònics. 

Amb aquesta exposició, La Rutlla fa el primer pas per a recuperar i fer valdre el llegat del Modernisme a la nostra ciutat. I ho fem des de Ciutat Cooperativa – Molí Nou, el barri on, un segle després, l’arquitecte Joan-Gardy Artigas va recuperar aquesta tècnica per fer un conjunt escultòric en homenatge a Antoni Gaudí que presideix el seu eix central, el Passeig Pau Casals.

Comissàries: Maria Lledó Barreda i Vanessa Martín

Fotografies: Eli Pedrosa

Podeu visitar l’exposició del 6 d’octubre al 8 de novembre.

Organitza: La Rutlla. Centre d’Estudis Santboians i Casal del Barri Ciutat Cooperativa – Molí Nou.

En el marc de “El Llegat”, III Festival de Patrimoni de Sant Boi de Llobregat, impulsat per La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians.

Com en les anteriors edicions, “El Llegat 2023” vol ser un punt de trobada anual per a tots aquells ciutadans i ciutadanes que desitgin descobrir i aprofundir en el patrimoni cultural i natural de Sant Boi de Llobregat.

En aquest III Festival de Patrimoni de Sant Boi de Llobregat, s’han escollit activitats amb una gran de varietat de temàtiques que ens ajudaran a descobrir el potencial agrícola del nostre territori, a conèixer el perfil de la primera Creu de Sant Jordi otorgada a un ciutadà de Sant Boi, a saber com és la presència de Sant Boi als mitjans de comunicació i a les xarxes socials i a descobrir la increïble història d’un dels presidents del Real Madrid que està enterrat al cementiri de Sant Boi.

Una gran oportunitat per saber més coses sobre sobre la nostre ciutat.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer Pau Casals, 7
Sant Boi de Llobregat,Barcelona08830Espanya

Organització: