Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Projecció documental “El Parc Agrari. El Tresor de Sant Boi” i col·loqui sobre el passat i futur de la zona agrícola

19 d'octubre de 2023 , 19.00h

La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians, impulsa de nou “El Llegat”, el tercer Festival de Patrimoni de Sant Boi de Llobregat. De la ma de Xavier Sánchez i Lluís Parés, Creu de Sant Jordi 2022.

Com en les anteriors edicions, “El Llegat 2023” vol ser un punt de trobada anual per a tots aquells ciutadans i ciutadanes que desitgin descobrir i aprofundir en el patrimoni cultural i natural de Sant Boi de Llobregat.

En aquest tercer Festival de Patrimoni de Sant Boi de Llobregat, s’han escollit activitats amb una gran de varietat de temàtiques que ens ajudaran a descobrir el potencial agrícola del nostre territori, a conèixer el perfil de la primera Creu de Sant Jordi otorgada a un ciutadà de Sant Boi, a saber com és la presència de Sant Boi als mitjans de comunicació i a les xarxes socials i a descobrir la increïble història d’un dels presidents del Real Madrid que està enterrat al cementiri de Sant Boi.

Una gran oportunitat per saber més coses sobre sobre la nostre ciutat.

Xavier Sánchez, autor del documental “El Parc Agrari. El Tresor de Sant Boi”

Un dels grans patrimonis de Sant Boi és la seva extraordinària zona agrícola, convertint a la ciutat en un paradigme en l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El seu territori acull la 12ª població de Catalunya en població, unes muntanyes singulars, i un riu Llobregat que durant el pas del temps ha anat creant amb els seus rics sediments el Delta.

La seva zona agrícola conforma, juntament amb 13 municipis més de la comarca, el Parc Agrari del Baix Llobregat. Sant Boi aporta un 25% d’aquest territori, essent el municipi amb més terreny agrícola del Parc. Aquest fet suposa un gran privilegi, ja que facilita el consum de productes de qualitat, de temporada i de proximitat.

Projecció del documental “El Parc Agrari. El Tresor de Sant Boi” (18:27)

Aquest documental de l’any 2022 intenta plasmar la importància i singularitat del Parc Agrari a Sant Boi. Dirigit per en Xavier Sánchez (elmargecomunica.cat), realitzador de vídeos i actual vice-president de La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians Aquest documental va ser un encàrrec professional de l’Ajuntament de Sant Boi, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana. Es va estrenar a la darrera Fira de la Puríssima.

Col·loqui amb el pagès Lluís Parés i Ramoneda.

Creu de Sant Jordi a l’any 2022, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat de Catalunya li va atorgà “per la seva contribució i compromís amb la defensa de l’agricultura i del territori en general, i del Parc Agrari del Baix Llobregat en particular. La seva lluita constant en defensa de la pagesia i del camp l’han dut a exercir diferents responsabilitats. Va ser un dels fundadors d’Unió de Pagesos al Baix Llobregat i, durant els anys 80, regidor de l’Ajuntament de Sant Boi. Va ser llavors quan es van fer efectives millores a la xarxa de camins, als canals de rec i a la seguretat dels camps. Es va oposar frontalment al projecte d’”Eurovegas” i ha liderat moltes de les reivindicacions nascudes al Parc Agrari. En reconeixement, doncs, del seu compromís amb el país i per la seva incansable lluita social”.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer Mallorca, 30
Sant Boi de Llobregat,Barcelona8830Espanya
+ Mapa de Google
936 54 89 50
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: