Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Conferències d’estiu. Pintora havies de ser

20 de juliol de 2023 , 19.00h

Amb aquesta xerrada es posarà en valor i reflexionarà sobre el paper i la consideració de les dones artistes al llarg de la història de l’art. Ho farem en clau feminista i parant atenció a com elles mateixes s’han auto representat. Cinc segles d’autoretrats de dones artistes: dels primers exemples de Sofonisba Anguissola o Caterina Van Hemessen al segle XXI de la mà d’Alice Neel o Yayoi Kusama.
A càrrec de Vanesa Martín, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i ha fet dos màsters: el d’Estudis Avançats en Història de l’Art (Universitat de Barcelona) i el d’Història i Patrimoni de l’Església (Facultat Antoni Gaudí, d’aquest té la tesina de màster pendent). En l’actualitat està realitzant la tesi doctoral a la Universitat de Barcelona.
Ha comissariat algunes exposicions com “Santa Maria del Pi: una comunitat assetjada” (Església de Santa Maria del Pi), “Cadàvers exquisits: col·leccions en diàleg” (amb dues seus simultànies al Museu de Sant Boi i Museu de L’Hospitalet), la instal·lació “Guinovart, fi de segle” (Museu de Sant Boi), “Acarades. Elles, teixint l’art i la paraula” (Auditori Barradas de L’Hospitalet) i l’exposició pendent d’inauguració “Lluís Dalmau i el retaule de sant Baldiri” (Museu de Sant Boi).
Ha publicat alguns articles i he participat en diferents esdeveniments científics. Com a docent, tinc el Certificat d’Adaptació Pedagògica (Institut de Ciències de l’Educació. Universitat de Barcelona) i experiència a la UNED Sènior amb les assignatures: “Grans oblidades: dones artistes en la història de l’art”, “Viatge artístic a la Itàlia del Renaixement i el Barroc”, “Art català del Romànic al Modernisme” i “De deesses a bruixes: la representació del cos de la dona en la història de l’art”. També és la coordinadora de la seu de la UNED a Sant Boi.

Tornen a Sant Boi de Llobregat les conferències d’estiu més “refrescants” i que ens ajuden a saber més coses de la mà dels millors especialistes.

Una oportunitat única per ampliar els nostres coneixements -i la nostra cultura- sobre temàtiques que ens afecten directament o que són molt interessants i desconegudes.

Ornitologia, història dels camins, la intel·ligència artificial, la història dels tèxtil com activitat femenina en l’antiguitat, poesia eròtica de l’època egípcia i l’art d’algunes de les millors pintores seran els temes d’aquestes conferències.

Totes les conferències es celebraran durant 6 setmanes en la sala d’actes del Museu de Sant Boi (Carrer del Pont, 7).

Aforament limitat.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer del Pont, 7
Sant Boi de Llobregat,Barcelona8830
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: