Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

Projecció documental i col·loqui. ‘Nicaragua: Patria Libre Para Vivir’

Dissabte 25 de setembre , 18.00h 21.30h

Projecció i col·loqui posterior amb el director del documental, Daniel Rodríguez Moya.

Sinopsi: Agost de 2018. Han passat quatre mesos des que a Nicaragua una insurrecció popular sense precedents des de 1979 posés en escac al govern de Daniel Ortega i Rosario Murillo, convertit en una dictadura de facto. Els morts es compten per centenars, així com els desapareguts i els presos polítics. Les forces policials i, especialment, paramilitars han desencadenat una cacera casa per casa per a empresonar als principals líders de les revoltes, entre els quals es troben pagesos, periodistes, mediambientalistes i antics guerrillers sandinistes.

En aquest context de terror, un periodista espanyol i doctor universitari especialitzat en la Revolució Sandinista s’infiltra en la resistència al règim d’Ortega per a conèixer de primera mà la naturalesa d’unes protestes que van més enllà d’una revolta més. Amb un estil directe i amb una narrativa que va d’allò més purament literari a l’estrictament periodístic, en la pel·lícula s’aconsegueixen valuosíssims testimoniatges de protagonistes que poc després van haver de sortir a l’exili o van ser empresonats pel règim d’Ortega.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia: entrapolis.com

Programació presencial amb mesures de protecció contra la Covid19, i en emissió simultània a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Boi.

El dia 21 de setembre és el Dia Internacional de la Pau. Sant Boi s’uneix a la commemoració amb una programació d’activitats centrada en la tasca que realitzen les persones voluntàries i activistes que treballen a favor de la pau.

Gratuït amb reserva prèvia
Joan Bardina, 44
Sant Boi de Llobregat, Barcelona 8830
+ Mapa de Google