Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tertúlies Santboianes. “Com gestionem l’aigua a Catalunya en situació de sequera?”

5 de juliol de 2023 , 19.30h

Ens plau presentar-vos la darrera tertúlia d’aquesta 7a. Temporada. Portem uns anys de sequera, agreujada pel canvi climàtic que anem constatant i que afecta els nostres rius i pantans i per extensió les nostres reserves d’aigua, element essencial per viure i per moure el nostre sistema productiu, des de l’agricultura a la indústria. D’aquest tema tant bàsic i malauradament tant d’actualitat, en parlarem a la propera tertúlia:

“Com gestionem l’aigua a Catalunya en situació de sequera?”
La tertúlia versarà sobre la forma en què s’organitza la gestió de l’aigua a Catalunya i en especial a les Conques Internes. Veurem d’on traiem l’aigua per abastir-nos i per fer-la servir i després veurem com s’ho està fent l’administració per garantir l’aigua davant d’una situació de sequera com l’actual i quines eines fa servir per calcular i divulgar aquesta informació. Clourem la sessió donant alguns consells per a fomentar l’estalvi de l’aigua, no pas per estalviar-nos diners sinó per a garantir un recurs que és per a tota la població.

En parlarem amb Joaquim Farguell, Doctor en Geografia per la Universitat de Barcelona des de l’any 2005. És professor lector a la mateixa universitat des del curs acadèmic 2020-2021. La seva recerca se centra en la Hidrologia, la Geomorfologia Fluvial i en la Gestió dels Recursos Hídrics. Ha treballat a l’Agència Catalana de l’Aigua, que és l’organisme governamental de Catalunya per al control, el seguiment i la gestió dels recursos hídrics de les Conques Internes Catalanes, entre el gener del 2007 i el setembre del 2021. És membre del grup de recerca consolidat GRAM (Grup de Recerca Ambiental Mediterrània), amb seu a la Facultat de Geografia de la Universitat de Barcelona, des de l’any 2000.
Serà una bona oportunitat per reflexionar sobre el problema de l’aigua a casa nostra, com es gestiona i que hi podem fer nosaltres per afavorir un consum responsable i equilibrat.

A la Sala 7 del Cinema.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer de Jaume I, 28
Sant Boi de Llobregat,Barcelona8830Espanya
936 61 61 12
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: