Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Itinerari Tàpies

Diumenge 10 de març , 11.30h 13.30h

Us proposem fer un itinerari de la mà de l’ Antonella Medici (investigadora, comissària independent, llicenciada en Història de l’art per la Universitat de Barcelona i Especialitzada en Història i Teoria de les Arts, el treball de la qual se centra en la Història de l’art Contemporani, els Estudis Visuals i les seves interrelacions amb els Estudis Culturals, els Estudis de Memòria, els drets humans i la Teoria Decolonial). Ella us guiarà pels escenaris físics del vincle entre l’ Antoni Tàpies i Sant Boi.

L’itinerari començarà a l’escola Tàpies, per tal de veure l’ obra original e inédita “el camí de la llibertat i Catalunya ” que ella mateixa ha investigat .

En sortir de l’escola us acompanyarà a l’INS Rubió i Ors, on explicarà la història de Llibres el Mall i la relació d’en Tàpies i la Maria Mercè Marçal amb els llibres.

Tot seguit, us dirigirà cap al mural de la Plaça Catalunya, format per un mosaic ceràmic que destaca al paviment de lloses blanques de la plaça, com també la inscripció “Setembre 1976”. Finalment, des de la plaça de Catalunya us portarà al Museu de Sant Boi, per visitar l’exposició de la sala temporal: Antoni Tàpies, el compromís polític i social. 

Al llarg del 2024 té lloc la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies per reivindicar la vigència de l’obra i del pensament de l’artista català.
L’aniversari presenta de forma exhaustiva i diversa la seva aportació a diverses institucions de la ciutat, del país i de l’àmbit internacional. Antoni Tàpies. Crits de llibertat. El compromís polític i social és el títol de l’exposició i de la conferència inaugural del cicle.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Pau Claris, 6
Sant Boi de Llobregat,08830
+ Mapa de Google

Organització: