Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tertúlies Santboianes. “Periodisme enganyós i periodisme compromès”

Dijous 22 de febrer , 19.30h

Ens plau presentar-vos la propera tertúlia. En un moment històric en que la informació és fonamental per entendre el món complex en que vivim i en que la manipulació i les “fake news” estant a l’ordre del dia i pugnen per desvirtuar la realitat, parlarem d’una altra forma de fer periodisme. El periodisme com a Quart Poder, entès com la consciència de la societat i una fiscalització necessària del poder:

Amb Vicenç Lozano. Periodista, historiador i conferenciant, especialista en Itàlia i el Vaticà des
del 1984. Ha estat redactor de la secció d’Internacional de TV3 del 1984 al 2019. Ha treballat en mitjans de comunicació com El 9 Nou, Avui, Diari de Barcelona, Mundo Diario, El País, i
ha col·laborat amb la RAI italiana. Ha cobert també esdeveniments de gran abast comunicatiu i
històric com les tres guerres dels Balcans, els macro judicis a la Màfia siciliana o el tsunami asiàtic. Ha pronunciat conferències a les universitats de Columbia, Berkeley i UCLA. És autor de nombrosos articles i reportatges sobre la Santa Seu i de l’èxit editorial Intrigues i poder al Vaticà (Pòrtic i Roca Editorial, 2021) i el també bestseller Vaticangate (Pòrtic i Roca Edit. 2023).
Amb Vicenç Lozano parlarem del periodisme basat en l’ètica, la independència i el rigor que s’enfronta cada dia més a l’autodestrucció. I com la banalització, el cofoisme i el menyspreu dels principis que justifiquen l’existència i la raó de ser del periodisme s’imposen.
En base a l’experiència personal de Vicenç Lozano en els diferents mitjans de comunicació on ha treballat i exemples pràctics de manipulació (fake news), censura i frivolització de la informació, podem recórrer plegats un divertit camí i obrir els ulls a un fenomen que, al cap i a la fi, desvirtualitza la societat democràtica i ens fa més vulnerables.

A càrrec de Fundació Orienta dins de Tertúlies santboianes.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer Baldiri Aleu, 6
Sant Boi de Llobregat,Barcelona08830
+ Mapa de Google
936 30 97 60
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: