Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tertúlies Santboianes. “Intrigues i poder al Vaticà – Vaticangate”.

31 de maig de 2023 , 19.30h

Ens plau presentar-vos la propera tertúlia d’aquesta  7a. temporada. Parlarem de les claus per entendre el vaticà, un univers de poder més enllà de la religió. Els interrogants que desperta aquest petit estat són tan nombrosos com els obstacles que tradicionalment ha posat a la transparència. Un espai de poder forjat en dos mil anys d’història de l’església.

“Intrigues i poder al Vaticà – Vaticangate”

Amb Vicenç Lozano.

Vicenç Lozano és periodista, historiador i conferenciant, especialista en Itàlia i el vaticà des del 1984. Ha estat redactor de la secció d’internacional de TV3 del 1984 al 2019. Ha treballat en mitjans de comunicació com el 9 Nou, Avui, Diari de Barcelona, Mundo Diario, El País, i ha col·laborat amb la Rai italiana. Ha cobert també esdeveniments de gran abast comunicatiu i històric com les tres guerres dels Balcans, els macrojudicis a la màfia siciliana o el tsunami asiàtic. Ha pronunciat conferències a les universitats de Columbia, Berkeley i Úcla. És autor de nombrosos articles i reportatges sobre la santa seu i de l’èxit editorial Intrigues i poder al Vaticà (pòrtic, 2021).

Amb Vicenç Lozano abordarem tots els temes controvertits i els mites que s’han anat construint a l’entorn Vaticà: la mort de Joan Pau i, el lobby gai, els documents de Pius XIII sobre l’holocaust, l’informe secret de Vatileaks, els complots de la ultradreta contra l’actual papa Francesc per avortar les reformes que ha iniciat i forçar la seva renúncia, els escàndols de pederàstia, fins a parlar també del paper de l’església catalana. En el Vatincangate, Lozano posa al descobert el pla per manipular el futur conclave. Dos llibres imprescindibles per entendre aquest poder terrenal d’abast mundial i el seu futur, de la ma de la veu autoritzada del seu autor.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer Mallorca, 30
Sant Boi de Llobregat,Barcelona8830Espanya
936 54 89 50
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: