Exposicions

LAC: Cosmocasa

Del 7 de setembre al 28 de desembre

Cosmocasa és la proposta del Laboratori d’Art Comunitari (#LAC19) de Sant Boi. Enguany dedicat a les mares, àvies i cuidadores que des de l’inici de la humanitat s’han fet càrrec de la cura de les persones i de la llar. La casa i els seus espais fan descobrir que cada casa és un cosmos, un món personal. L’exposició mostra el treball des de la visió set dones artistes (Zita Rodrigues, Nien Boots, Helena Garcia Ulldemolins, Rosa Satoca, La Gàl.lia i Laura del Valle).

L’Arxiu fa memòria (1988-2018)

Fins al 29 de setembre

L’exposició vol recordar els 30 anys de treball de l’Arxiu Històric Municipal i la tasca realitzada de recuperació de la història i el patrimoni locals. La mostra es podrà veure fins al 29 de setembre.  

Continents

Del 18 de maig a setembre

Continents és una exposició d’escultura i ceràmica de l’artista Xavier Masero. En aquesta instal·lació Masero ens recorda que durant mil·lennis el Mediterrani ha estat un camí de coneixement, cultura i migracions, en mestissatge perpetu. L’autor fa servir la cultura material que durant tot aquell temps va modular l’intercanvi entre pobles: sota les seves mans, les àmfores són transformades en miralls de les aigües que van solcar els vaixells que les transportaven. Inauguració: 18 de maig, a les 21 hores.

40 anys de la despenalització de l’homosexualitat

Del 14 al 27 d’octubre

La mostra fa un recorregut pel llarg camí de la despenalització de l’homosexualitat, passant per la dura repressió del franquisme i la lluita per la igualtat.

La inauguració serà el dimarts 15 d’octubre, a les 19 hores, amb l’assistència de Leopold Estapé, responsable de l’arxiu de memòria històrica LGTBI de Catalunya. L’exposició està produïda per l’associació Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG).

Inspirats en Brossa

Del 2 de maig al 23 de desembre

Amb motiu de l’Any Brossa, que commemora el centenari del seu naixement, reinterpretem Brossa. Exposició de l’obra pictòrica de Laia Masó inspirades en l’imaginari Brossa, i altres treballs que recreen obres de l’artista català.

Hic situs est (Aquí descansa)

De l’ 1 de gener al 31 de desembre

Creences i rituals funeraris a l’antiga Roma.
La incògnita que la mort representa ha estat una de les majors preocupacions de les cultures del planeta i la cultura romana no era pas una excepció. L’exposició Hic situs est (Aquí descansa) vol apropar al públic l’altra cara de la societat romana, una molt més mística i supersticiosa. A la mostra anem veient la successió d’etapes que tant el difunt com els seus familiars havien de passar correctament fins a arribar a la necròpolis, la ciutat dels morts. A través d’un recorregut ple de fantasmes, supersticions i d’una gran varietat d’elements arqueològics veiem de quina manera es van enterrar els romans que habitaven Sant Boi i coneixem l’últim gran descobriment, un esclau romà que hem batejat amb el nom de Tideo.

Les veus de l’aigua

Fins el 18 d’octubre

El fotògraf Pepe Navarro va col·laborar amb l’ONG Aigua per al Sahel. El fruit del seu treball ha estat el llibre de fotografies Les Veus de l’aigua, fetes a Burkina Faso, que aplega imatges amb diferents temàtiques: les pluges, els pous, anar a buscar aigua, la dona, retrats, interiors i exteriors. Aquesta exposició recull les imatges del llibre. A càrrec de l’ONG Aigua per al Sahel

Els darrers dies de la República

Del 9 de setembre al 18 d’octubre

El fotògraf Pepe Navarro va col·laborar amb l’ONG Aigua per al Sahel. El fruit del seu treball ha estat el llibre de fotografies Les Veus de l’aigua, fetes a Burkina Faso, que aplega imatges amb diferents temàtiques: les pluges, els pous, anar a buscar aigua, la dona, retrats, interiors i exteriors. Aquesta exposició recull les imatges del llibre. A càrrec de l’ONG Aigua per al Sahel.

¡Que me cuent@as!

Del 5 setembre al 19 d’octubre 2019

En aquest treball Nien Boots, artista holandesa resident a Sant Boi, ens presenta contes de fades, una forma antiga de compartir valors i educar els nens i les nenes. Els contes ajuden a reconèixer el perill, empoderen, ensenyen la importància de l’empatia i, sobretot, estimulen la fantasia i la creativitat. Els contes la fascinen, com parlen de temes com entrar a la pubertat o convertir-se en un adult, com tracten l’amor i la desil·lusió, la vida i la mort… A algunes cultures, segons explicava Bruno Bettelheim, els contes fins i tot s’utilitzen com a medecina. Nien a més, fa seus els personatges donant-los un toc de malícia.