Exposicions

40 anys dels Pastorets de Sant Boi

Del 25 de novembre al 14 de desembre

Un recorregut per la història dels Pastorets de Sant Boi. Es presenten fotografies, cartells i records d’aquestes representacions tan entranyables a les quals han participat centenars de persones, la majoria d’elles santboians i santboianes. Unes i altres podran conèixer aquesta tradició cultural o recordar la seva participació i reviure aquella experiència.

Prou abusos contra les dones

Del 22 al 29 de novembre

Exposició de llibres contra la violència masclista

LAC: Cosmocasa

Del 7 de setembre al 28 de desembre

Cosmocasa és la proposta del Laboratori d’Art Comunitari (#LAC19) de Sant Boi. Enguany dedicat a les mares, àvies i cuidadores que des de l’inici de la humanitat s’han fet càrrec de la cura de les persones i de la llar. La casa i els seus espais fan descobrir que cada casa és un cosmos, un món personal. L’exposició mostra el treball des de la visió set dones artistes (Zita Rodrigues, Nien Boots, Helena Garcia Ulldemolins, Rosa Satoca, La Gàl.lia i Laura del Valle).

La vida de l’aigua

Fins el 15 de desembre

La importància de l’aigua per al manteniment dels ecosistemes fluvials i com a font per als diferents usos com l’agricultura, el consum domèstic i la indústria, entre d’altres.

L’exposició també descriu l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics i les accions necessàries per dur a terme una gestió sostenible de l’aigua.

Visita guiada gratuïta a l’exposició, dissabte 23 de novembre, a les 12 h.

Hic situs est (Aquí descansa)

De l’ 1 de gener al 31 de desembre

Creences i rituals funeraris a l’antiga Roma.
La incògnita que la mort representa ha estat una de les majors preocupacions de les cultures del planeta i la cultura romana no era pas una excepció. L’exposició Hic situs est (Aquí descansa) vol apropar al públic l’altra cara de la societat romana, una molt més mística i supersticiosa. A la mostra anem veient la successió d’etapes que tant el difunt com els seus familiars havien de passar correctament fins a arribar a la necròpolis, la ciutat dels morts. A través d’un recorregut ple de fantasmes, supersticions i d’una gran varietat d’elements arqueològics veiem de quina manera es van enterrar els romans que habitaven Sant Boi i coneixem l’últim gran descobriment, un esclau romà que hem batejat amb el nom de Tideo.

Tot jugant amb flors, fulles i tinta xina

Fins el 18 de desembre

De la pintora, il·lustradora i creativa M. Dolors Villadelprat, també mestra de dibuix, pintura i art floral japonès (ikebana). Tal com explica l’autora, en aquesta exposició es pot gaudir de “l’elegància i la sobrietat de la tinta xina, i el traç que deixa sobre el paper”

L’Arxiu fa memòria (1988-2018)

Fins desembre

L’exposició vol recordar els 30 anys de treball de l’Arxiu Històric Municipal i la tasca realitzada de recuperació de la història i el patrimoni locals.