“Filigranes arquitectòniques” de Francisco Sánchez Cabrera.

04.05.23 al 8.06.23

Exposició de dibuixos de Francisco Sánchez Cabera, “el relojero” de Ciutat Cooperativa-Molí Nou.

Francisco Sánchez Cabrera va néixer el 10 d’octubrede 1937. Té un arrelament molt especial amb el barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou perquè, al llarg de més de vint anys, va ocupar-se que tot el barri portés els rellotges en hora i és per aquest motiu que tothom el coneix com “el relojero”.

Després de la seva jubilació, Francisco va trobar en el dibuix a llapis una manera d’ocupar el temps i, des de ja fa una quinzena d’anys, es dedica a dibuixar de manera incansable llocs i espais amb una cura, precisió i paciència gairebé miraculoses.

Aquesta petita mostra, que hem titulat Filigranes arquitectòniques, per aquesta perfecció amb la qual acaba les seves obres, vol ser un petit recull de part de la producció que ha fet en els últims anys.

Hem dividit les obres en quatre blocs: un primer on podem veure dibuixos del món, com Central Park o la Capella Palatina de Palerm. Un segon bloc dedicat als edificis gòtics o d’inspiració gòtica, com el pont del carrer del Bisbe o la Catedral de Barcelona. El tercer recull la Barcelona Modernista, amb alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, com la façana del Palau de la Música, on l’autor va treballar l’última etapa de la seva vida laboral, o la Pedrera. I un últim bloc d’espais

anònims que han servit d’inspiració a l’autor. Francisco aconsegueix gaudir del dibuix com a forma d’ocupar el temps i no avorrir-se. Busca imatges complicades, que sap que li portaran molt de treball i que no ens deixaran indiferents. Nosaltres, de la seva mà, podem fer tot un viatge per un món ple de detalls i que ens apropa, sense cap mena de dubte, a la bellesa.

Organització: Ajuntament de Sant Boi

Lloc: Casal de barri Cooperativa