L’escola, llum de llibertat

05.02.23 al 05.03.23

Com una aportació més a la recuperació de la memòria històrica, l’exposició de la Diputació de Barcelona , vol destacar la importància dels museus com a dipositaris d’un llegat històric que ens és comú.

Ressò, del Grup Escolar Renaixença
Grup Escolar Renaixença va ser el nom que durant la Guerra Civil, i un cop integrada al CENU, va rebre l’escola Sagrat Cor —encara existent—, fundada el 1882 per les religioses carmelites – Vedruna.
L’estat de guerra i les dificultats econòmiques no van impedir la seva modernització, ben present al butlletí escolar Ressò (juny de 1937, any 1, número 3). En el pòrtic de la publicació es manifesta que “la nostra revista té ben determinada la seva missió. És el portaveu de l’escola. Per tant, és el mitjà pel qual, els que no són de l’escola, puguin comprendrela, puguin en darrer terme estar assabentats dels seus costums i de la manera de desenvolupar-se que li és pròpia. El Grup té per costum un fet magnífic, l’esdevenir casa oberta dels infants. Les seves portes no es clouen mai, o gairebé mai, i dia vindrà que el MAI serà realitat”.

El contingut del butlletí (notícies escolars, ressenyes, dibuixos, redaccions, poesies, lliçons de català…) és el testimoni d’un camí truncat, el 1939. 

Organització: Museu de Sant Boi

Lloc: Museu de Sant Boi – Can Barraquer