29 Mirades

10.02.23 al 8.03.23

El germen de “29 miradas” se situa en una cosa tan senzilla com la lectura d’un article de premsa dels milions que es van publicar a tot el món com a conseqüència del retorn dels talibans al poder a l’Afganistan, l’agost del 2021. Aquell va ser el punt de partida d’un moviment que ha crescut molt per sobre del que s’esperava dirigit i coordinat des de F8 Tours / F8 Estudio, que té la seu a la localitat navarresa de Tudela.

El temor que es repetissin al país pas per pas totes les restriccions que els integristes van imposar a la seva primera etapa (1996-2001) va impulsar l’Associació Revolucionària de Dones de l’Afganistan (RAWA) a llançar una advertència per les xarxes sobre la forma d’exercir el poder dels talibans, de la qual tota la premsa internacional se’n va fer ressò. Un conjunt de prohibicions que humilien la dona només pel fet de ser-ho.

Des de llavors, malauradament la situació de les dones i les nenes a l’Afganistan empitjora dia a dia, i són excloses de la vida política, de l’educació, del seu dret a treballar i la seva llibertat; se’ls limiten els moviments i la manera de vestir i són perseguides i torturades aquelles que gosen alçar la veu contra el règim fonamentalista.

Per això, mitjançant un projecte amb un marcat component artístic, volem donar visibilitat a la situació de la dona a l’Afganistan, com a protesta contra l’abolició dels drets més essencials.

Així, una trentena de professionals de la fotografia i una altra d’autors i autores han compartit l’objectiu de fer soroll a través de la mirada, cridar l’atenció perquè s’actuï davant del que passa en un país a punt del col·lapse econòmic i sanitari, on la gent mor de gana i són capaços de vendre les seves filles per unes monedes.

Horari d’obertura al públic del Museu de Sant Boi:

Dijous i divendres de 17 a 20 h

Dissabte                  d’11 a 14 hores i de 17 a 20 h

Diumenge                d’11 a 14 h 

Entrada gratuïta

Organització: Igualtat Sant Boi

Lloc:  Museu de Sant Boi  C. del Pont, 7 (Can Barraquer)