Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Conferències d’estiu. La llarga edat Mitjana.

22 de juny de 2023 , 19.00h

El pas del Camí Ral per Sant Climent de Llobregat.

Entre els segles X i XI i al peu del pas del camí que des de Barcelona portava cap al Penedès, es va vertebrar la parròquia de Sant Climent de Llobregat. I a mercè del pas del “Camí Ral”, deu molts aspectes del seu passat a l’existència d’aquest nus de comunicacions que va posar la vila sobre el territori i, alhora, va portar al poble cada racó de la seva història.

A càrrec de Jaume Vendrell Condeminas. Historiador. Hereu de famílies pageses que van cavar la terra fins als turons i ens van deixar el paisatge, les tradicions, el patrimoni i la història que ens ha fet com som. Apassionat pel passat i per qualsevol cosa que faci olor d’antic, especialment tot el que té a veure amb la nostra gent. Sempre remenant el passat de l’antiga parròquia de Sant Climent, per a poder conèixer com era la societat, com es formaven les famílies i com vivia la gent en la Catalunya rural en l’Antic Règim.

Tornen a Sant Boi de Llobregat les conferències d’estiu més “refrescants” i que ens ajuden a saber més coses de la mà dels millors especialistes.

Una oportunitat única per ampliar els nostres coneixements -i la nostra cultura- sobre temàtiques que ens afecten directament o que són molt interessants i desconegudes.

Ornitologia, història dels camins, la intel·ligència artificial, la història dels tèxtil com activitat femenina en l’antiguitat, poesia eròtica de l’època egípcia i l’art d’algunes de les millors pintores seran els temes d’aquestes conferències.

Totes les conferències es celebraran durant 6 setmanes en la sala d’actes del Museu de Sant Boi (Carrer del Pont, 7).

Aforament limitat.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer del Pont, 7
Sant Boi de Llobregat,Barcelona8830
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: