Sofía García Durán

03.03.23 al 14.04.23

Una exposició de Sofía García Durán. Sofía García Durán va néixer el 5 de novembre de 1970 amb una malformació congènita anomenada focomèlia. Aquesta malformació, que va afectar el desenvolupament de les seves extremitats, es va produir a conseqüència de la talidomida, un fàrmac pres per la seva mare per calmar les nàusees durant les primeres etapes de l’embaràs.

Sofía pinta des de molt petita i ha estat sempre molt constant en la seva producció artística. Mentre preparàvem aquesta exposició, ens explicava que els seus primers treballs eren molt propers a l’abstracció i l’obra de Picasso, per això no ens estranya que una de les seves últimes pintures sigui una còpia de petit format d’una de les obres més emblemàtiques del pintor malagueny: el Guernica.

Però la perfecció de la tècnica, amb l’assistència a classes de dibuix amb diferents professors, va fer que  Sofía aprengués perspectiva i composició, cosa que la va portar a allunyar-se  del món abstracte i que la va apropar a un món figuratiu ple d’animals, paisatges i flors.

En aquesta petita mostra, amb la qual inaugurem un nou espai expositiu al Casal de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, podem veure alguna de les primeres obres de Sofía, com una marina pintada als anys 80 o el clown signat i datat l’any 1993, i també les seves últimes creacions, on abunden els temes florals i els colors esclaten amb molta força. Sofía aconsegueix gaudir i relaxar-se amb la pintura. Insisteix que ho fa sense cap objectiu, que no té cap artista preferit i que s’inspira en diverses obres que li agraden. Aquesta pràctica, continuada des de l’adolescència, s’ha convertit en un instrument per expressar emocions, sentiments i idees que van molt més enllà de les paraules. Segurament aquest és el gran valor de l’art.

Accés lliure

Lloc: Casal Barri Ciutat Cooperativa

Organització: Ajuntament Sant Boi de Llobregat