Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Conferències d’estiu. La sexualitat als poemes eròtic-amorosos de l’Egipte Ramèssida

13 de juliol de 2023 , 19.00h

Es farà una anàlisi dels poemes amb perspectiva de gènere amb l’objectiu d’observar quins rols i altres aspectes relacionats amb la sexualitat es representen en els poemes eròtic-amorosos. En primer lloc, es farà una petita presentació de les 4 col·leccions que s’estudien al treball per, seguidament, passar al gruix d’aquest. Comença amb els rols de gènere que es poden identificar als poemes, els quals es basen en les convencions establertes a la societat. Aquí s’inclou una comparació de dos poemes d’estructura similar en que es poden veure les diferències entre l’home i la dona.

Seguidament, s’analitza el poema CBI, C: 41,42, on, possiblement, s’està relatant una relació sexual no consentida. Després, es tracta la qüestió de l’adulteri. Finalment, es fa un estudi sobre la manera d’expressar l’acte sexual i les figures retòriques que s’utilitzen.

A càrrec de l’Alba Bueno. Grau en Estudis de l’Antiguitat.

Tornen a Sant Boi de Llobregat les conferències d’estiu més “refrescants” i que ens ajuden a saber més coses de la mà dels millors especialistes.

Una oportunitat única per ampliar els nostres coneixements -i la nostra cultura- sobre temàtiques que ens afecten directament o que són molt interessants i desconegudes.

Ornitologia, història dels camins, la intel·ligència artificial, la història dels tèxtil com activitat femenina en l’antiguitat, poesia eròtica de l’època egípcia i l’art d’algunes de les millors pintores seran els temes d’aquestes conferències.

Totes les conferències es celebraran durant 6 setmanes en la sala d’actes del Museu de Sant Boi (Carrer del Pont, 7).

Aforament limitat.


Preu:

Gratuït

Lloc:

Carrer del Pont, 7
Sant Boi de Llobregat,Barcelona8830
Visualitza el lloc web de Recinte

Organització: